هر شغل پیچیدگی و چالشهای خودش را دارد که این چالش میتواند انگیزهای برای پیشبرد کار باشد. اگر با این دید به ماجرا نگاه کنیم باز هم میتوانیم بگوییم که طراح گرافیک شدن کار سختی است؟ اگر فکر میکنید طراحی گرافیک شغل پر دردسری است، در این مقاله همراهمان باشید، تا ببینیم طراحان درباره پیچیدگیهای این حرفه چه اطلاعاتی در اختیارمان می گذارند و اینکه واقعا طراح گرافیک شدن سخت است؟
طراح گرافیک شدن چقدر سخت است؟
مثلا طراحی تمرینی برای خود یا طراحی کارت ویزیت در طراحی گرافیک بخش آسان کار و تعامل با طراحان دیگر، سروکله زدن با مشتری یا کارکردن برای امرار معاش بخش چالش برانگیز ماجراست. البته شخصی که هنوز وارد این حرفه نشده و از بیرون به آن نگاه میکند درکی از سختی کار نخواهد داشت. به همین دلیل میخواهیم شما را با نظرات متخصصان طراحی گرافیک آشنا کرده و توصیه هایشان را در مورد سختی کار به خصوص برای طراحان تازه کار بگوییم.
۳ مشکل رایج در طراحی گرافیک
شاید کنجکاو باشید که متخصصان در این مسیر با چه مشکلات و چالشهایی مواجه شدهاند؟ در ادامه به بررسی چند نمونه از مشکلات در جنبه های مختلف گرافیک پرداخته ایم تا بهترو بیشتر از سختی های طراح گرافیک شدن بدانیم!
سندرم ایمپاستر برای طراح گرافیک
حتما برای شما هم پیش آمده که وقتی برای اولین بار گواهینامه رانندگی گرفتید، فکر کردید تنها راننده تازه کار در خیابان هستید و به نظر دیگران اصلا به درد این کار نمی خورید؟ اگر با این حس آشنایی دارید یعنی قبلاً سندرم ایمپاستر (یک پدیده روانی است که به واسطه آن افراد نمیتوانند موفقیتهایشان را بپذیرند) را تجربه کردهاید. نگران نباشید چون همه افراد این تجربه را دارند. اما این اتفاق زمانی ناخوشایند است که در رابطه با کار شما باشد.
شما ممکن است در نقطهای از مسیر طراح گرافیک شدن به این باور برسید که توانایی و استعداد لازم را ندارید، چرا که در گرافیک علاوه بر تسلط بر طیف گستردهای از نرم افزارها بایستی اثری خلق کنید که نمونه مشابه نداشته باشد. قبل از هرچیز باید بدانید زمانی که احساس کردید برای این کار مناسب نیستید کدام یک از مشکلات بر شما غلبه کرده است؟!
به عقیدهی لوی اولمستد (Levi Olmstead) طراح و بنیانگذار شرکت content marketing services درک این مرحله سختترین قسمت برای شروع کار است. او می گوید: «حس عدم صلاحیت و افکار منفی به کرات سراغ افراد می آید. تنها راه حل خلاص شدن از آن، مبارزه با این افکار است.» احساس ناکارآمد بودن مثل هر اتفاق دیگری یا شما را از ادامهی مسیر باز میدارد و یا به شما در جهت پیشرفت در ادامه مسیر انگیزه میدهد.
اما یک طراح گرافیک چطور میتواند بر این حس غلبه کند؟
جی توز (Jay Teves) توصیه می کند: «همیشه در اول کار، به طور کامل و دقیق یک مهارت را کسب کنید و سپس سراغ یادگیری مهارت بعدی بروید. چون طراحانی که به تازگی شروع به کار کردهاند لازم است مهارتهای زیادی یاد بگیرند.»
به کمک تمرکز و تسلط بر مهارت ها، در مواجه شدن با تجربه های جدید خیالتان راحت بوده و اعتماد بنفس بیشتری خواهید داشت. ممکن است درطول مسیر طراحی گرافیک، دچار خطا و اشتباه شوید اما نباید اجازه دهید که این اشتباهات شما را دلسرد کند. درس گرفتن از شکستها درهای بزرگی از پیشرفت را به سوی شما باز خواهد کرد.
نحوه برخورد در برابر بازخورد منفی مشتریان
یک بازخورد زمانی قابل قبول است که به بهتر شدن و پیشرفت کار کمک کند. این در حالی است که بسیاری از طراحان هر بازخورد و نظری را میپذیرند، حتی اگر بر خلاف اصول و قوائد طراحی بوده و نتیجه کار را خراب کند.
اگر شما یک طراح گرافیک مجرب هم باشید، کار کردن با برخی مشتریان برایتان بسیار سخت است. مثلا گاهی پیش میآید که ساعتها زمان صرف طراحی لوگو میکنید اما درست دقایقی پس از ارسال، مشتری میگوید که از نتیجه کار راضی نیست و ایراداتی را بر آن وارد میکند. در واقع قسمت سخت کار کردن برای یک فرد ایرادگیر و مشکل پسند، زمانی است که می خواهد راجع به کار نظر دهد.
چطور می توان بر این مشکل غلبه کرد؟
همیشه حق با مشتری است و کارفرما باید نیازهای مشتری را اولویت قرار دهد. اما این موضوع را هم باید در نظر داشت که گاهی ایده و نظرات پیشنهادی مشتری نیاز به راهنمایی و هدایت کارفرما دارد.
اولمستد (Olmstead) در مورد روشی که خودش هم از آن استفاده کرده میگوید: «طرح درخواستی مشتری را آماده کنید، سپس طرح و نسخه بروز شده از طرح اولیه را هم ارسال کنید.»
به کمک این روش مشتری در کنار طرحی که در نظر داشته، گزینه بهتری هم خواهد داشت. با این کار مشتری آگاه می شود که شما به عنوان طراح گرافیک، قادر به اجرای طرحهای پیشنهادی او بوده اید، همچنین متوجه می شود که آنچه در ذهن داشته در طرح اولیه قابل اجرا بوده و نیازی به یک نسخه جدید نبوده است.
روش دیگر این است که از همان ابتدا درک کاملی از نیاز و خواسته های مشتری داشته باشید. نیک آوولا (Nick Avola) مدیر محتوا Visuals by Impulse به طراحان تازه کار توصیه میکند: «از اینکه به مشتری بگویید منظور او را متوجه نمی شوید نترسید! در صورتی که اطلاعات مختصر و یا مبهم بود بیش تر سوال بپرسید، چراکه حدس زدن شما را به گمراهی میکشاند.»
از دست دادن خلاقیت در طراحی گرافیک
زمانی که کارهای مشابه زیادی طراحی کنید، قدرت خلاقیت شما کاهش مییابد. این در حالی است که مشتری از شما انتظار ارائه یک کار با کیفیت و منحصر بفرد دارد.
آوولا (Avola) میگوید: «این که چقدر سابقه کاری دارید مهم نیست، چون زمانی که خلاقیت نداشته باشید فرسودگی شغلی به سراغتان آمده و طراحان جدیدی جایگزین شما میشوند. خلاقیت نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد، در غیر این صورت کارهای شما به دور ازهرگونه احساس خواهند بود.»
اگر مراقب نباشید ممکن است خلاقیتتان کم رنگ شده و به مرور یکنواختی سراغ شما بیاید. آن زمان است که کارهایتان جذابیت و زیبایی گذشته را نخواهند داشت.
چطور می توان بر این مشکل غلبه کرد؟
آوولا (Avola) توصیه میکند: «به طور منظم استراحت کوتاه مدت داشته باشید. از سلامت روان تان مراقبت کرده و قبل از شروع هر پروژه در رابطه با آن اطلاعات کسب کنید. در ابتدا ممکن است گمان کنید که وقتتان را هدر داده یا به اندازه کافی تلاش نمی کنید! اما بهتر است به چشم یک سرمایه گذاری برای خود و حرفه تان یعنی به آن نگاه کنید.»
این موضوع برای یک طراح گرافیک که به تازگی حرفه خودش را آغاز کرده و شوق زیادی برای انجام پروژههای بیشتر دارد، سخت تر است. هرچند کسب تجربه بخش مهمی از کار است ولی نباید از استراحت کردن غافل شوید. حتی ممکن است از چندین پروژه کاری عقب بمانید، اما در عوض اطمینان خواهید داشت که در برابر فرسودگی شغلی تلاش کردهاید.
اولمستد (Olmstead) توصیه میکند: «اگر به تازگی کارتان را شروع کردهاید، برای افراد مختلف پروژههای ساده و کوچک انجام دهید تا مدیریت و هم چنین نحوه کار کردن با افراد و سلائق مخلتف را یاد بگیرید.»
حاضرید با چالش ها روبهرو شوید؟
همهی متخصصان بر این نظر مشترک بودهاند که طراحی کردن، قسمت آسان کار و گسترش مهارت و یادگیری ابزارها و تکنیکهای جدید قسمت زمان بر کار است. گاهی پیش می آید که فعالیتهای جانبی، طراحی شما را با چالشهای سختی روبرو کند، اما اگر عاشق طراحی هستید حتما از آن گذر خواهید کرد.